کد خبر: 1445900
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۶

رفع مهجوریت قرآن با سرمایه‌ گذاری بر ثقلین محقق می ‌شود

گروه فعالیت های قرآنی: مدیرعامل مؤسسه قرآنی نابینایان گیلان گفت: همانطور که پیامبر(ص) در حدیث ثقلین فرموده که «قرآن و اهل‌بیت(ع) این دو چیز گرانبهایم در بین شما به امانت می‌ گذارم» ما وظیفه داریم با سرمایه‌ گذاری بر این دو قرآن را از مهجوریت بیرون آوریم.

خدیجه سلگی

خدیجه سلگی، مدیرعامل و مربی مؤسسه قرآنی نابینایان «جابربن عبدالله انصاری» گیلان در گفت ‌ وگو با خبرگزاری بین‌  المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، در خصوص تربیت قرآنی فرزندان، اظهار کرد: تربیت فرزندان از زمان قبل از تولد آغاز می  ‌شود که البته عوامل محیطی، روحی و روانی، محیط آرام خانه و از همه مهم ‌تر لقمه حلال تأثیر بسزایی دارد.

وی افزود: پدر و مادر از زمانی که فرزند متولد می‌ شود و شخصیت او شروع به شکل گرفتن می‌ کند می ‌توانند با تلاوت قرآن در منزل و حضور در جلسات قرآنی زمینه آموزش مفاهیم عمیق این کتاب آسمانی را برای پرورش او آغاز کنند.

مربی موسسه قرآنی جابربن عبدالله انصاری با بیان اینکه در تربیت قرآنی ملاک صرفا سواد نیست، گفت: ما باید سعی کنیم که با اخلاق خوب و ظاهری آراسته و همواره با تمام وجود شنوای حرف ‌های قرآن ‌آموزان باشیم.

سلگی در ادامه با بیان این مطلب که تشویق و تمرین زیاد ایجاد پشتکار و انگیزه می ‌کند، تصریح کرد: یک مربی باید بتواند با شاگردانش دوست باشد و مشکل او را مشکل خودش بداند و فقط آموزش نباشد، بلکه در کنار هر ۲ ساعت آموزش یک زمانی را در اختیار شاگردانش قرار دهد و در این زمان به بازی، سرگمی، تشویق و ترغیب آنان پرداخته شود تا انگیزه بیشتری برای حضور در کلاس فراهم شود.

ترویج فعالیت ‌های قرآنی توسط متولیان
مدیرعامل موسسه قرآنی جابربن عبدالله انصاری بیان کرد: الحمدالله با همکاری نهادها و سازمان ‌هایی که متولی امر قرآن هستند با اجرای مسابقات، همایش‌ ها و برگزاری دوره‌ های آموزشی به خوبی زمینه ترویج فعالیت ‌های قرآنی فراهم شده ‌است.

مربی قرآن نابینایان گیلان در خصوص نقش رسانه‌ ها در ترویج فعالیت‌ های قرآنی عنوان کرد: رسانه ‌ها نیز می ‌توانند همواره با پخش داستان ‌هایی از زندگی پیامبران یا قصه‌ هایی از قرآن به صورت فیلم نمایشی برای کودکان انگیزه و اشتیاق لازم را در فرد ایجاد کنیم.

وی اضافه کرد: همانطور که پیامبر(ص) در حدیث ثقلین فرموده که «قرآن و اهل‌بیت(ع) این دو چیز گرانبهایم در بین شما به امانت می‌ گذارم» حال ما وظیفه داریم روی این دو مورد سرمایه ‌گذاری کنیم تا بتوانیم قرآن را از مهجوریت بیرون آوریم.

سلگی متذکر شد: متولیان امر قرآن باید بخشی از هزینه ‌های خود را صرف سفرهای زیارتی و فرهنگی کنند و در این سفرها هم به برگزای مسابقات قرآنی بپردازند، زیرا اینگونه سفرها خاطرات خوبی را در ذهن فرزندان به جا می ‌گذارد به عبارتی با یک سفر معنوی یا یک هدیه آنها را به سمت آموزش قرآن جذب کنیم.

جذب فرزندان به سوی قرآن
مدیرعامل موسسه قرآنی جابربن عبدالله انصاری ویژه نابینایان استان گیلان تاکید کرد: ما تکلیف بسیار سنگینی داریم، زیرا در این زمان که تهاجم فرهنگی داریم و غرب تمام قوایش را با ابزاری نظیر ماهواره و اینترنت به کار می ‌گیرد تا ذهن بچه‌ های ما را مخدوش کند، ما باید زمانی را صرف اصلاح اخلاق و رفتار فرزندان کنیم، لذا باید با جذب فرزندان به سوی قرآن از تمام این عوامل پیشگیری کنیم.

این مربی قرآن گفت: امسال نیز متاسفانه بودجه ‌‌های قرآنی را کم کرده‌ اند اما در عوض برای ورزشی مثل فوتبال هزینه‌ های گزافی صرف می‌ کنند باید به ترویج فرهنگ قرآن در جامعه توجه بیشتری داشته باشیم.

وی افزود: فراهم کردن ابزار لازم برای بچه ‌های نابینا هموراه مشکلاتی دارد به عنوان مثال باید برای سفارش قرآن با خط بریل به سازمان تبلیغات اعلام نیاز می ‌کنیم آنان به تهران ارجاع می ‌دهند و سپس به اصفهان که منتشرکننده این نوع قرآن است در خواست می‌ دهند.

captcha